Eerste vrijwilligersdag Voedselbos met bezoek van burg. Waanders

28 november 2020

De afgelopen weken is er hard gewerkt door hovenier van Beets in het bos. Er heeft een ware metamorfose plaatsgevonden. Zieke essen zijn weggehaald, met de stammen zijn er hügelbedden gevormd en er zijn een vijver,een slootje en een paddenpoel aangelegd. 

De bestaande paden zullen worden hersteld door de gemeente en er worden extra paden aangelegd naar de noordoost kant en naar de zuidwestkant van het bos waar op termijn bruggetjes komen die het bos toegankelijk zullen maken vanaf de Albadaweg en naar het dierenpark van de fam. vd Weg. Hier kan men langs het park dan in zuidelijke richting naar de Oudebildtdijklopen.  De windsingels langs de randen zijn blijven staan. Het middenterrein is vrijgemaakt zodat hier ruimte is voor aanplant van fruitbomen en -struiken. Op de noordkant is een driehoek ongemoeid gelaten vanwege een sperwernest dat daar een paar jaar geleden zat. Hier laten we de natuur de vrije loop.

Zaterdagochtend 28 november is er met een groep van ongeveer 15 vrijwilligers met veel plezier en enthousiasme gewerkt aan de inrichting van het bos. Houtsnippers zijn verspreid, heel veel stammen gezaagd en o.a. langs de paden gelegd, hier en daar is gesnoeid om de doorgangen van de paden ruimer te maken, afval is opgeruimd en er zijn bankjes gemaakt. Tijdens de werkzaamheden kregen we bezoek van een radio reporter van Radio 1 die ons Voedselbosproject de komende tijd gaat volgen. Ook waren we blij verrast dat onze burgemeester, mw. Waanders langskwam. De gemeente waardeert het erg dat initiatieven met een belangrijke maatschappelijke functie zoals het Voedselbos van onderop,vanuit de gemeenschap worden aangedragen en ten uitvoer kunnen worden gebracht.

Al met al een zeer geslaagde eerste vrijwilligersdag voor het Voedselbos die zeker een vervolg krijgt, want er is nog genoeg werk te verrichten!

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.